Ні Москва, ні Київ не розголошують інформацію про загиблих та поранених внаслідок війни в Україні. За підрахунками американської газети The Wall Street Journal, у ході військових дій було вбито 200 тисяч російських військовослужбовців. Щоправда, до цієї цифри включено не всі вбиті російські військовослужбовці, а лише ті, про смерть яких повідомлялося публічно. Однак є безліч випадків, коли в Росії проводять прощання, опускаючи в могилу порожні труни, адже тисячі людей визнають зниклими безвісти і загиблими без фактичного підтвердження смерті. Не дивно, що Міноборона РФ має одну вимогу до Путіна.

Так, за даними американського видання The Wall Street Journal , через значні втрати особового складу, що швидко ростуть, керівництво Міністерства оборони РФ продовжує тиснути на лідера Росії Володимира Путіна з вимогою оголосити нову хвилю мобілізації. Таким чином російське військове керівництво хоче залучити додаткові війська та компенсувати втрати Кремля на полі бою в Україні.

Видання пише, що на початку 2024 року керівництво Міноборони РФ на чолі із Сергієм Шойгом переконували в необхідності нової хвилі мобілізації в Росії. Однак тоді Путін відкинув цю ідею, сказавши, що на війну слід відправляти лише тих, хто добровільно підписав військові контракти.

З цієї причини у липні Путін спробував збільшити чисельність війська, подвоївши одноразову виплату для новобранців до 400 000 рублів, або приблизно 4300 доларів.

При цьому вторгнення України до Курської області підштовхнуло російське військове керівництво знову наполягати на проведенні мобілізації.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Як стверджує WSJ з посиланням на неназвану людину, "поінформовану" в цьому питанні, російське МО вже під управлінням Білоусова знову відчуває проблеми з нестачею живої сили, через що Росія не може організувати великий контрнаступ у Курській області.

"Сил поки недостатньо, щоб досягти початкових цілей війни, вивести Україну з війни, підірвати її військовий потенціал або захистити прикордонні райони російської території. Все більше людей кажуть, що мобілізація неминуча", — цитує видання людини, яка брала участь у розмові з Путіним.

The Wall Street Journal зазначає, що тиск на проведення чергової хвилі мобілізації посилюється тим, що кількість жертв війни в Україні сягнула приблизно одного мільйона.

Журналісти видання припускають, що російський лідер Володимир Путін не оголошують нову хвилю мобілізації через побоювання, що цей процес порушить "тендітний баланс" того, як війну сприймає суспільство і це може мати небезпечні політичні наслідки для нього особисто.

Нагадаємо, що під час першої хвилі мобілізації в РФ, під час якої Кремль планував поповнити армію на 300 тисяч осіб, російська влада зіткнулася з протестами та необхідністю закрити кордон у деяких регіонах.

До речі, нещодавно незалежна соціологічна служба "Левада-Центр" у Росії опублікувала дані опитування, в ході якого 46% населення країни-агресора зізналися у страху мобілізації (це на 12% більше, ніж у лютому 2024 року).

Читайте також:

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Апокаліптична зима: грядуть графіки відключень не тільки світла, а й газу