Цієї зими українці можуть зіткнутися зі значними проблемами, пов'язаними з дефіцитом енергії, включаючи можливі відключення електроенергії та газу.

За словами Юрія Корольчука, як повідомляє «znaj.ua», експерт Інституту енергетичних стратегій, навіть без ракетних ударів енергосистема України вже перебуває під напругою.

Це видно з недавніх проблем, таких як відключення одного з блоків атомної електростанції для ремонту, створення дефіциту електроенергії та перевантаження інших джерел енергії, таких як теплові електростанції та гідроелектростанції Укргідроенерго.

Ситуація може погіршитися взимку, коли нижчі температури підвищують попит на енергію. Навіть без зовнішніх атак система, ймовірно, зіткнеться із підвищеним навантаженням.

Блекаут

Цього року на відміну від минулої зими енергетичні ризики відкрито обговорюються заздалегідь, що дозволяє деяким підготуватися, купивши генератори. Проте багатьом сім'ям, особливо тим, які зазнають фінансових труднощів, знадобляться альтернативні рішення, щоб упоратися з можливими перебоями у подачі електроенергії.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Враховуючи невизначеність, Корольчук наголошує на важливості планування можливих відключень та вивчення альтернативних джерел енергії, щоб гарантувати, що будинки залишатимуться функціональними під час можливих відключень чи дефіциту газу.

Читайте також:

Чи будуть українці з газом узимку: "Нафтогаз" зробив доленосну заяву

Ціни на автогаз в Україні стануть непідйомними: від цієї суми очі з обрит полізуть

Готуємось до морозів: якою буде погода взимку у 2024-25