В Україні ціни на основні овочі, особливо ті, що зазвичай використовуються у борщі, різко зросли через різні чинники, такі як погіршення погодних умов, скорочення поставок та сезонні зрушення.

За даними аналітиків EastFruit, як повідомляє "businessua", білокачанна капуста тепер коштує 22-23 грн/кг, в порівнянні з 15-18 грн, а морква зросла до 12-23 грн/кг. Буряк, ще один важливий інгредієнт борщу, також зріс у ціні до 12-13 грн/кг із попередніх 9-10 грн/кг.

Крім того, різко зросли ціни на огірки, підскочивши із 30-40 грн/кг до 45-50 грн/кг. Цей стрибок цін чинить тиск на споживачів, особливо тому, що овочі зазвичай стають доступнішими в період з вересня по жовтень.

Проте цибуля є одним із небагатьох винятків, ціни на неї впали до 10 грн/кг через збільшення поставок. З іншого боку, помідори та солодкий перець також стали дорожчими, помідори тепер коштують від 20 до 45 грн/кг, а перець зріс до 35-50 грн/кг.

Незважаючи на загальне зростання цін на овочі, спостерігаються деякі позитивні тенденції із зеленню.

Ціни на овочі, фото: youtube.com

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Ціни на кріп та салат значно впали, що вказує на потенційний надлишок чи падіння попиту. Ціни на фрукти, такі як груші, також впали на 32%, а ціни на чорницю та лимони знижуються через сезонні зміни.

Цікаво, що українські фермери розміщують менше оголошень на торгових майданчиках, а іноземні постачальники з таких країн, як Єгипет та Іран, стають активнішими.

Незважаючи на коливання, цибуля залишається найбільш продаваним товаром, у той час як поставки картоплі, помідорів та інших овочів демонструють різноспрямовані тенденції, сприяючи ціновим зрушенням на ринку, що продовжуються.

Читайте також:

Цінова гойдалка: скільки тепер заплатимо за головні продукти

Українцям роздадуть продукти безкоштовно: як отримати набори до кінця тижня

Доведеться їсти без масла: ціни на ключовий у всьому світі продукт б'ють рекорди