Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект № 11431, який покликаний стимулювати операторів зв'язку встановлювати альтернативні джерела харчування. Про це повідомив Сергій Штепа, голова підкомітету розвитку цифрової індустрії.

Законопроект спрямований на забезпечення стабільності мереж зв'язку під час відключення електроенергії, що є пріоритетом, встановленим Верховним головнокомандувачем.

Наразі Національна комісія з регулювання зв'язку не має повноважень проводити позапланові перевірки операторів, а деякі з них не встановили резервних джерел живлення, таких як акумулятори або генератори, що збільшує ризик перебоїв в обслуговуванні в зимовий період.

Законопроект запроваджує заходи щодо вирішення цієї проблеми, вирішуючи частіші позапланові перевірки та підвищуючи штрафи за недотримання правил.

Стільниковий зв'язок "Київстар", фото: youtube.com

Хоча пропозиція зіткнулася з деякою критикою з боку операторів мобільного зв'язку та постачальників послуг, Штепа наголосив на необхідності для операторів дотримуватись національних директив для підтримки зв'язку під час відключень.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

«До нього (законопроєкту – Ред.) надійшли певні зауваження від асоціацій, які представляють мобільних аператорів та надавачів комунікаційних послуг. Але ми розуміємо, що повинні змусити їх виконувати рішення ставки Верховного головнокомандувача і робити все для того, щоб навіть під час вимкнень світла зв’язок був», - заявив нардеп.

Читайте також:

Як часто і навіщо перезавантажувати смартфон: ви здивуєтеся, як це корисно

Рейтинг потужних смартфонів до 6 тисяч гривень: чимось навіть краще за iPhone

Зберігайте гроші на новий: головні ознаки, що ваш смартфон скоро зламається - перевірте обов'язково