За словами генерального директора компанії «УЗ», майбутня реформа підвищить прозорість тарифоутворення, стабілізує роботу «Укрзалізниці» та дозволить уникнути негативних наслідків для бізнесу.

«Укрзалізниця» розробила пропозицію щодо нової тарифної реформи на вантажні перевезення. Згідно з цим планом, вартість перевезення будівельних матеріалів має зрости на 52%, руди та вугілля – на 7%, а повернення порожніх вагонів – на 67%. Про ці зміни повідомив Forbes Україна з посиланням на офіційну заяву Укрзалізниці.

"Укрзалізниця". Фото: скріншот YouTube-відео.

Видання наголошує, що стан «Укрзалізниці» залишається тривожним: компанія працює з дефіцитом робочої сили майже на третину із 184 000 співробітників. Середня заробітна плата на підприємстві складає 19 905 грн, що нижче за галузеві стандарти. Крім того, станом на кінець 2020 року локомотивний парк компанії мав норму амортизації 96,8%.

Генеральний директор «Укрзалізниці» Євген Лященко зазначив, що запропоновані зміни зроблять процес встановлення тарифів більш зрозумілим, забезпечать стабільність компанії та не вплинуть на бізнес. Компанія очікує, що ці коригування тарифів набудуть чинності 2024 року.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Ціни на автогаз в Україні стануть непідйомними: від цієї суми очі з обрит полізуть

Доведеться курити опале листя: цигарки наздоженуть за цінами ікру через зростання акцизу

Ціни на комунальні послуги підвищать до ринкових значень: які тарифи змінять і коли