Якщо вірити статистиці, станом на 31 липня 2024 року статус тимчасового захисту в ЄС мали трохи більше 4,1 мільйона негромадян ЄС, які втекли з України внаслідок російської агресії. При цьому Німеччина прийняла найбільше інших країн біженців з України. Ось тільки останнім часом у Німеччині суттєво зменшилась кількість українців, які користуються тимчасовим захистом.

Нагадаємо, що українці можуть в'їжджати на територію Німеччини без візи. Однак перебувати в країні без реєстрації дозволено у строк до 90 днів, далі потрібно обов'язково подати заявку на набуття статусу тимчасового захисту.

Відомо, що на сьогодні тимчасовий захист для українців у Німеччині продовжено до 4 березня 2025 року. При цьому вона має два види - Aufenthaltstitel або Fiktionsbescheinigung.

Fiktionsbescheinigung – це внутрішній тимчасовий документ, що підтверджує, що Ви подали заяву на оформлення Aufenthaltstitel і чекаєте на нього. Отримати відразу Aufenthaltstitel не вдасться, адже він друкується у Федеральній друкарні в Берліні, і цей процес може тривати кілька тижнів.

При цьому якщо людина отримала посвідку на проживання Aufenthaltstitel, то згідно з правилами, вона може втратити чинність, якщо:

• ви зовсім виїхали з Німеччини;

Популярні новини зараз

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Грядки подякують врожаєм: коли потрібно, а коли заборонено використовувати соду для городу

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

• більше шести місяців не знаходитесь у Німеччині.

З липня 2024 року Німеччина виключила з реєстру осіб, які користуються тимчасовим захистом, усіх, чий статус вже недійсний. Це стосується як тих, хто набув іншого статусу захисту, так і тих, хто остаточно виїхав з Німеччини.

Про це свідчить статистика, оприлюднена Євростатом.

Так, порівняно з кінцем червня 2024 року, це призвело до значного зменшення кількості осіб під тимчасовим захистом, про яке повідомляє Німеччина, — на 236 925 (-17,6%).

Читайте також: