У неділю, 15 вересня 2024 року Офіс президента України опублікував повне відео інтерв'ю, яке Володимир Зеленський дав американському телеканалу CNN. У ньому глава України припустив, що Путін боїться російського суспільства більше, ніж тиск із-за кордону. Схоже, аналітики американського Інституту вивчення війни з такою думкою цілком погоджуються.

Так, в останньому звіті Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) сказано, що російський диктатор Володимир Путін не схильний оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ, оскільки боїться внутрішнього невдоволення у своїй країні.

"У Росії люди закінчуються, а розпочинати нову хвилю мобілізації російській владі страшно, тому що тоді росіяни з вилами підуть на Кремль. А ті, хто живе в Москві на Санкт-Петербурзі, взагалі можуть швидко добігти до нього", - вважають експерти.

На думку міжнародних аналітиків, Росія хоче досягти "вирішальної перемоги" у війні проти України до 2026 року, при цьому не оголошуючи мобілізації в РФ. Експерти звернули увагу на те, що до наміченого Кремлем часу РФ може погіршитися здатність підтримувати військові зусилля проти України через економічні та силові обмеження.

Такого висновку експерти зробили, коментуючи нещодавню заяву керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

Так, на 20-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві керівник ГУР заявив, що Росія очікує на погіршення економічної та соціально-політичної ситуації до середини 2025 року, а також зростаючі труднощі з набором людей до армії. Зокрема, військові вже відчувають нестачу особового складу та скорочення числа нових добровольців, які підписують контракти.

Популярні новини зараз

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Катя Репяхова зникла на 3 тижні і зараз зізналася у труднощах: "Я стала сильнішою"

Місячне затемнення та кардинальні зміни: 4 знаки Зодіаку, яких незабаром занесе на повороті

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Буданов також заявив, що операція ЗСУ у Курській області у поєднанні з постійними ударами України територією РФ деморалізували російських громадян та підірвали сприйняття російської громадськості про непереможність Росії.

Глава української розвідки припустив, що в ситуації, що склалася, Путіну потрібно буде ухвалити критичне рішення: або розпочати ще одну ризиковану і спірну мобілізацію, або знизити інтенсивність бойових дій в Україні.

Читайте також:

Кадиров цього не очікував: у Чечні потужно палав військовий штаб, стовпи дими було видно за кілометри

Путін відчуває свої останні дні: вже терміново відправив Шойгу в "пекельну поїздку"

Паніка в Кремлі: Путін вже чекає на потужні удари по Росії і проклинає НАТО