Стало відомо, що у Міноборони працюють над новим форматом видачі повісток, тому найближчим часом реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" отримає новий функціонал для цього.
Так, в Україні планується цифровізувати процедуру виписки повістки ТЦК, яку військовозобов'язані українці отримуватимуть поштою.
Про деталі цифровізації системи військового обліку та мобілізації начальник управління ІТ у Міноборони України Олег Берестовий розповів у підкасті порталу DOU.
"Як зараз відбувається випис повісток? Їх виписують вручну, роздруковують, і потім стос паперу приходить начальнику ТЦК, який має підписувати їх, ставити печатку, і далі повістки розносять. Це — неефективний процес", - пояснює Олег Берестовий.
Повістка
Саме тому, як пояснює начальник управління ІТ у Міноборони України, всі фахівці зараз працюють над тим, щоб зробити прозорішим процес, а також зробити так, щоб військово-політичне керівництво мало більш релевантну інформацію.
"Ми зробили зараз функціонал, щоб можна було генерувати повістки в системі "Оберіг", підписувати їх електронним підписом начальника ТЦК, а далі всі повістки передаватимуться відразу на централізований друк, звідти - на Укрпошту", - каже айтішник.
За словами Берестового, у Міноборони таким чином буде інформація, де кожен виданий порядок денний знаходиться, чи було його доставлено і скільки часу на це пішло.
До речі, кожна людина з новим функціоналом матиме можливість перевірити правдивість повістки через додаток "Резерв+". Зокрема, там буде функція для сканування QR-коду, яка дозволить визначити, чи підписано порядок денний електронним підписом начальника ТЦК і чи є він дійсним.

Також Олег Берестовий ще раз наголосив, що повісток у "Резерв+" не буде.

"Ми цього не плануємо. У нас беклог розписаний до середини весни – повісток там немає. Але плануємо розробити функціонал, щоб хоч трохи автоматизувати, цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти та певних автоматизованих процесів на бекенді", – резюмував начальник Управління ІТ.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Це робиться навіть без пилососа: як швидко очистити від пилу будь-який килим

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще