2024 року тарифи на природний газ та тепло для українських споживачів залишаться незмінними. Однак із 2025 року можливе підвищення цих ставок до рівня ринкових цін.

Національний банк України НБУ прогнозує, що з 2025 року тарифи поступово зростатимуть до економічно обґрунтованого рівня. Очікується, що це коригування триватиме до 2026 року.

Також проблеми, що продовжуються в енергетичному секторі, зокрема збитки від атак на енергетичну інфраструктуру, сприятимуть зростанню тарифів. Це, у свою чергу, ймовірно, призведе до посилення інфляційного тиску та труднощів у збалансуванні державного бюджету.

Комуналка

Хоча нині мораторій обмежує зростання деяких тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, цей захід дає лише тимчасове полегшення. У НБУ наголошують, що для ефективного управління інфляцією підвищення тарифів, швидше за все, розпочнеться у 2025 році та продовжиться у 2026 році.

Крім того, в рамках меморандуму з МВФ Україна взяла на себе зобов'язання поступово підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги, привівши їх у відповідність до економічних реалій найближчими роками.

Популярні новини зараз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Показати ще

Читайте також:

Податок на свої ж квартири та будинки: доведеться додатково платити за житло крім комуналки

Українцям роздадуть зарядні станції за оплату комуналки - компенсація від YASNО за дикі тарифи

Українцям безкоштовно роздадуть квартири: оплачуйте лише комуналку, і вона ваша