Компанія Apple вже давно шукає дієві способи захисту iPhone від злодійства. Але оскільки гаджети поки що не можуть "втікати" від злочинців, виробник вирішив створювати перешкоди для користування вкраденими смартфонами.

Стало відомо, що 12 вересня 2024 року для бета-тестерів запрацювала новітня функція Apple із запобігання крадіжкам: блокування активації для компонентів iPhone.

Так, Apple вирішив поширити свою популярну функцію Activation Lock на ключові компоненти iPhone, щоб запобігти розбору вкрадених iPhone на деталі.

Про це пише 9TO5Mac.

Таким чином, тепер якщо пристрій, що ремонтується, виявить, що підтримувана деталь була отримана з іншого пристрою з включеною Activation Lock або Lost Mode, то можливості калібрування для цієї деталі будуть обмежені.

Експерти кажуть, що такий крок швидше за все викликає деякі суперечки, оскільки певна частина користувачів, які ремонтували свої смартфони з використанням деталей, знятих зі зламаних пристроїв, можуть залишитися без смартфона.

Популярні новини зараз

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Тіна Кароль блиснула "оновленим" тілом: Дан Балан втратив би дар мови

Показати ще

З іншого боку, це завдасть величезного удару по ринку крадених iPhone, оскільки більшість людей не купуватимуть пристрій із очевидними проблемами, особливо якщо ці проблеми вказують на те, що в ньому можуть бути викрадені деталі.

Нагадаємо, зараз iPhone має функції Find My і Activation Lock. Перша дозволяє відстежити втрачений або викрадений пристрій, навіть якщо його вимкнено, а друге не дозволяє активувати смартфон і користуватися ним без введення Apple ID та пароля першого власника, навіть якщо налаштування скинуті до заводських.

Дані функції автоматично вмикаються, коли iPhone знаходиться далеко від звичайних місць, таких як будинок або місце роботи.

Зазначимо, що введення цих функцій свого часу неабияк обрушило ринок крадених iPhone, але не вирішило проблему остаточно.

Читайте також:

Зберігайте гроші на новий: головні ознаки, що ваш смартфон скоро зламається - перевірте обов'язково

Чому швидко сідає смартфон - головні причини та ефективні рішення

Ви навіть і не здогадувалися: що буде зі смартфоном, якщо увімкнути режим польоту