Про те, що жук-короїд це бич нашого часу, знає кожен. Ще б пак, він може знищити не тільки окремо взятий сад, а й цілі ліси. Стало відомо, як позбутися жука-короїда на початковій стадії.

І справді, за дуже короткий проміжок часу жук-короїд може знищити велику площу лісу, саду, дерев'яних будівель та лісозаготівлі. Небезпека короїдів не так у тому, що вони живляться деревною породою, що провокує загибель дерева, як у тому, що вони дуже швидко розмножуються. Більше того, короїди переносять суперечки грибка, що робить їх ще неприємнішими.

Короїд поширений у Європі, Сибіру, ​​на Кавказі, й ​​у Середню Азію.

Протягом свого життя дорослі особини здатні заразити личинками до чотирьох дерев. У теплий час може розвинутись до трьох поколінь шкідників.

При цьому жук-короїд псує молоді і дорослі дерева. Ці комахи звикли мешкати під корою, прогризаючи візерунчасті нори та ходи, де самки відкладають яйця.

Стало відомо, що позбутися жука-короїда можна за допомогою металевого дроту, який необхідно пустити його ходами.

Популярні новини зараз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Час від часу витягайте та оглядайте дріт – рано чи пізно на його кінці ви знайдете спійману личинку, яку потрібно роздавити.

Після цього потрібно знезаразити і ретельно закласти отвір садовим варом. Для приготування розчину розтопіть 600 г парафіну, додайте 300 г подрібненої каніфолі та доведіть суміш до кипіння. Також додайте 200 г олії, а отриману суміш кип'ятіть склад протягом 10 хвилин.

важливо!

  • Механічне вилучення та знищення паразитів ефективне тільки на ранній стадії, коли короїди тільки почали атакувати дерево і в його стовбурі є всього парочка отворів.

Якщо ж ходів жука-короїда дуже багато, а під деревом вже можна помітити курну світлу тирсу, то краще скористатися спецпрепаратами.

До речі, засохле або надто сильно уражене жуками-короїдами дерево, на жаль, не врятувати – його потрібно негайно зрубати, викорчувати пень та спалити, щоб запобігти поширенню шкідників на здорові рослини.

Читайте також:

Доведеться їсти кору дерев: українців насторожили цінами на ключові продукти

Ваше дерево-покровитель багато розповість про вас: гороскоп Друїдів для всіх дат народження

Ідеальний час: коли садити фруктові дерева та кущі ягід восени для казкового цвітіння