Ось уже деякий час точаться розмови про те, що Росія почала використовувати проти України балістичні ракети, отримані з Північної Кореї. І те, що колишній міністр оборони Росії Сергій Шойгу вирушив до Пхеньяна на зустріч із Кім Чен Ыном, надійний тому доказ.

Ні для кого не секрет, що останнім часом Росія та КНДР посилили свою співпрацю, зокрема у військовій сфері.

Так, у п'ятницю, 13 вересня 2024 року, екс-міністр оборони та чинний секретар Ради безпеки РФ Сергій Шойгу зустрічався з північнокорейським диктатором Кім Чен Ыном.

Рада безпеки РФ повідомляла, що зустрічі в Пхеньяні відбулися "в руслі домовленостей" Кім Чен Іна та Президента Росії Володимира Путіна під час його останнього візиту до Північної Кореї у червні 2024 року. Тоді, до речі, Путін і Кім Чен Ин підписали угоду про "всеосяжне стратегічне партнерство", прагнучи розширити економічну та військову співпрацю та зміцнити "єдиний фронт" проти Вашингтона.

Це, до речі, вже другий візит Шойгу до Північної Кореї за більш ніж рік. Раніше Сергій Шойгу зустрічався з Кімом у липні 2023 року, після чого відзначалося зростання торгівлі між КНДР та Росією, яка, за інформацією США та їхніх союзників, включала мільйони артилерійських снарядів, а також балістичні ракети малої дальності, які були використані для атак на Україну.

Нагадаємо, що 7 вересня 2024 року дрони СБУ завдали удару по складі боєприпасів у Солдатському, Воронезькій області, внаслідок чого було знищено корейські ракети, які Путін фактично випрошував у Кім Чен Ина, принижуючись.

Популярні новини зараз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"

У Німеччині вже готують новий мирний план для України: що про нього відомо і що буде з територіями