Майже через три роки після вторгнення російських військ в Україну закінчення війни все ще не видно. У тому чи іншому вигляді його хочуть різні країни, як на Заході, так і на Сході. Наприклад, цими днями стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц готує "мирний план" для України. Стало відомо, як до цього ставляться у Росії.

Наприклад, нещодавно, відповідаючи на запитання журналістів про переговори з Україною, Путін заявив, що вони мають базуватись на "мирному плані", проект якого було підготовлено навесні 2022 року. Цей план передбачає фактичну капітуляцію України.

Таким чином Росія відкидає запропоновану Україною формулу світу, оскільки вона передбачає відновлення міжнародно визнаних кордонів України.

А ось колишній міністр оборони РФ і чинний секретар Ради безпеки Сергій Шойгу взагалі заявив, що про жодні мирні переговори з Україною не може бути й мови, поки Сили оборони не покинуть територію Курської області.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"До тих пір, поки ми не викинемо їх з нашої території, ми, природно, про жодні переговори з ними не говоритимемо", - заявив Шойгу.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Більше того, ставленик Кремля переконаний, що ВСУ мали "бажання і прагнення взяти Курську атомну станцію", щоб "здійснити ядерний терор".

"Ми з терористами жодних переговорів не вели, не ведемо і не вестимемо. А саме такими вони є. Прагнення влаштувати ядерний терор щодо Курської атомної станції, це ніщо інше як верхній рівень тероризму. Це, на щастя, не вдалося", — сказав Шойгу.

Тим часом, експерти переконані, що українці і не намагалися цього робити.

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Лікарі безсилі: Путін не зміг без папірця згадати назву Курської області

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"