Подрібнення м'яса вдома - звичайна практика для багатьох, але для досягнення оптимальних результатів потрібна гостра м'ясорубка, що правильно обслуговується.
Якщо леза затупилися, вам не потрібні професійні інструменти для їхнього заточування - для цього підійдуть прості матеріали, такі як дрібнозернистий наждачний папір.
Механізм подрібнення м'ясорубки працює, затискаючи м'ясо або інші продукти між сітчастою пластиною і обертовим гвинтом, подібно до руху ножиць.
Якщо ці компоненти затупилися, вони не будуть ефективно різати, через що м'ясо буде дробитися, а не подрібнюватися належним чином.
Кроки із заточування м'ясорубки:
Підготовка поверхні.
"Я у процесі": заміжня Олена Кравець чесно розповіла про кохання, яке ще попереду
Полив, який шкодить: що роблять не так навіть досвідчені садівники
Світло дорожчає: коли платіжки "вдарять" по кишені та чому 6 гривень за кіловат-годину - це не кінець
Скани, що лишать вас без пенсії: які помилки в трудовій не пробачить Пенсійний фонд
Покладіть аркуш дрібнозернистого наждачного паперу на рівну стійку поверхню.
Візьміть гвинт м'ясорубки і злегка притисніть його до наждачного паперу. Переміщайте його круговими рухами проти годинникової стрілки, поки поверхня не стане гладкою і блискучою.
Повторіть процес із сітчастою пластиною, переконавшись, що вона також має відполіровану поверхню.
Під час повторного складання м'ясорубки переконайтеся, що поліровані поверхні гвинта і сітчастої пластини вирівняні. Таке вирівнювання створює ефект самозаточування під час роботи, подібно до того, як ножиці зберігають свою гостроту в процесі використання.
Після заточування ретельно промийте всі компоненти, щоб видалити всі частинки наждачного паперу, перш ніж знову використовувати м'ясорубку.
Читайте також:
Як заточити ножиці вдома, не витративши жодної копійки: будуть гострішими за швейцарський нож
Як ув'язнити тертку в домашніх умовах: буде як нова за пару секунд
Як за пару секунд заточити ножі без точилки: революційна хитрість